Berlin’de nasıl para harcanır?

Hanımlar Beyler, tüm Mahmut’lar ve Mahmutseverler,

Berna’nın Paris vintage duraklarını yazmasının ardından, herkes bildiklerini ortaya döksün dedik. Ben de birkaç sene evvel, 164 kez gidip geldiğimden fahri kültür elçisi olduğum Berlin’deki birtakım alışveriş duraklarını yazdığım yazıyı ısıtıp tekrar koyayım dedim. Zira Berlin gittikçe daha popüler bir yer oluyor, bize de azıcık trafik akar fena mı olur?

Pegasus’tan 150 TL’ye bilet kapatıp da çeşitli popüler blog’larda harıl harıl şehir önerileri arayan hanımlar ve beyler, siz o sponsorlarla hayatını döndüren al gülüm-ver gülümcü blogger’ların yazdıklarını boşverin. Tarafsız habercilik için Mahmut’tan şaşmayın. Bu arada benim vintage’la pek aram yok 2016 itibarıyla, ama olsun. Evet 2009’dan günümüze ışınlandığı için foto kalitesinin alüminyum folyodan hallice olduğunu farkettiğim işte o yazı:

Eeey sevgili stil avcıları, eeey ellerini sallasa modaya çarpan okuyucularımız;

Berlin’e gittiniz, bari gelmişken birkaç parça bir şeyler alayım diyorsanız ben size Hackescher Markt ve Weinmeister çevresinde dolanmanızı öneririm. Yalnızca ana caddelerde değil, ara sokaklarda da bir sürü büyüklü küçüklü butiklerle karşılaşacaksınız.

Genel bilgi verdikten sonra sıra geldi fotoğraflı bir yolculuğa. İlk durağımız: Made in Berlin. Weinmeisterstraße’deki bu kocaman dükkan bir ikinci el ve vintage cenneti.

SDC11396.JPG

Fotoğrafları kötü çekmişim ama burası aslında göründüğünden daha büyük ve daha renkli. Üstelik her şey renklerine göre ayrılmış.

Yüzlerce kıyafetin yanısıra şapkadan, eldivene, fulardan, çantaya yüzlerce aksesuar da onları alıp evinize götürmeniz için size yalvaran bakışlar atıyorlar.

SDC11395.JPG

İKİ KOCAMAN ODADA YALNIZCA AYAKKABI VAR. Öhm, pardon, heyecanımı mazur görün.
Yine renklerine göre ayrılmış, 60’lardan 90’lara çeşitli dönemlerden bir sürü yavru burada hemrenkleriyle dizilmiş, sizi çağırıyorlar. Duyuyor musunuz?

SDC11400.JPG

Berlin’deki yakışıklı abilerimiz çıplak kalmasın, onlar da ikinci el/vintage dünyasından nasiplensin diye alt katı olduğu gibi erkek reyonu yapmışlar. Fotoğraf yalnızca katın 10’da 1’ini falan gösteriyor bu arada. Erkek ayakkabı odasını da ucundan gördüğü için bu açıdan çektim.
Ya da öylesine çektim ama şu an kılıf uyduruyorum, bilemezsiniz ki, hehehe.

“Yaa ben buraya gitmek isterim ama nasıl?” diyorsanız; bıyrın size adresini de vereyim: Neue Schönhauser Strasse 19
Türkçe meali: Gidin Alexanderplatz’den U8’e binin, Weinmeister’de inin, bulacaksınız.
hatta salı günleri 12 ve 15 arasında giderseniz happy hour’u yakalamış olursunuz, zaten uygun olan fiyatların üzerinden bir de %20 indirimi kaparsınız.

Weinmeister’dan Rosenthalerstraße’ye ilerlerken, bu dükkanı görmemenize imkân ihtimal yok: Fluffy White Pink

SDC11408.JPG

Benim hiç aram yoktur ama Hello Kitty’nin put diye tapınıldığı bazı yörelerimiz mevcut. Burası o arkadaşlar için adeta bir tapınak.
Bakın. Gördüğünüz gibi, kıble tarafına, üst köşeye büyücek bir Hello Kitty konulmuş:

SDC11403.JPG

Berlin’de apartman araları gibi görünen ama içlerinde cevherler saklayan avlular var. Buralara girmenizi tavsiye ederim. Mesela hemen alt fotoğraftaki dükkandan dul halanıza ya da gotik babaannenize bir şeyler alabilirsiniz, öylesine sıkıcı bir yer:

SDC11385.JPG

SDC11389.JPG

Kedi gibi ara sokaklarda fink atarken bu dükkana denk geldim. Tam bir delilik. Vitrin tamamen minik tahta oyuncaklarla doluydu, kibrit kutularının içerisine küçük odacıklar yapmışlar:

SDC11412.JPG

Tahta oyuncak işinin kralı Prag zannediyordum meğer burada birileri olayın kitabını yazmış. Sophienstraße 9’da ilgili iddiamı gözlerinizle görebilirsiniz.

SDC11420.JPG

SDC11417.JPG

Tahta oyuncak ne alaka mı dediniz? İki dakika elbiseden ayakkabıdan başka bir şey geçti kafamızdan, fena mı oldu?

Tekrar konumuza dönecek olursaaak… daha fazla malzemem yok. O yüzden size Mitte’deki Mavi Jeans dükkanının fotoğrafıyla veda ediyorum.
“Cnm evt Mavi’den aldm ama TR’den dgil, berlndeki mavi’dennnn” demek isterseniz: Neue Schönhauser Str. 3-5

SDC11391.JPG

featured image credit: holidaypirates.com

Yazar: sothyz

sevdigim seyler, sevmediklerimden az.

4 thoughts

  1. Ben o tahta oyuncakların peşinden az koşturmadım, sonunda Balat’ta bir müzayededen kaptım. Balat rehberşndedur bunu da yazayım :)

    Beğen

Yorum bırakın